perjantai 26. syyskuuta 2008

Kosmetiikkaa ja koruja

Tässäpä tämän iltaista värkkäystä. Ajattelin kokeilla korujen sekä hajuvesipullojen tekoa. Korujen teko olikin ihan mukavaa hommaa, mutta noiden purnukoiden kanssa olikin vähän sähläämistä. Lipasto on valmis Euromini, jonka olen ostanut kesällä. Lavasteena taustalla Tilda-kartonkia, joka todennäköisesti tulee joskus Helmiinan makuuhuoneeseen yhdelle seinälle. Milloinkahan sitä taloa saisi hiukan remontoitua lisää?

Vasemmalla on ihonhoitotuotteita, sitten Kalevalakorun äiti-lapsikoru (itselläni on sellainen jatkuvasti kaulassa), helmet sekä korvikset ja rannerengas, lisäksi muutama hajuvesipullo ja "helmikääty".

Tässä hiukan lähempää...



lauantai 20. syyskuuta 2008

Enkeli

Eilen sain postissa uusimman ostokseni! Ihana enkeli saapui koristamaan Helmiinaa.


Kokeeksi enkeli lasten Lundbyyn keittiön kaapin päällä. Ostoksen tein täältä. Kiitos Heidi!

torstai 11. syyskuuta 2008

Tildamaista askartelua minikoossa

Tässä viimeaikaisia minitöitä. Hyllyn ja työpöydän olen tehnyt aiemmin syksyllä samaisesta pahvista kuin expedit-hyllyn ja kerrossängyt. Kirjoituspöytä päätyy aikanaan lasten huoneeseen, hylly jonnekin muualle...


Työpöydällä kehystämistä odottavat Hello Kity -taulut. Taulujen edessä "nappi"-työ sekä "silitystä pelkäävä peitto" lasten koossa. Hyllykön tein kesällä balsasta. (Ensimmäinen balsatyöni!) Iso, sydämin koristeltu peitto pilkottaa Tiimarista ostettusta arkusta, joka on koristeltu serveteistä leikatuilla sydämillä sekä maalattu askartelumaalilla.


Hyllyssä ohuesta huovasta tehtyjä mini mattoja, sekä tyynyjä, joissa sydämet molemmin puolin Tilda-kankaista. Punotussa korissa on vaaleanpunainen iso Tilda-tyylinen huopamatto.


Tässä vielä lähikuva "nappi" -taulusta. Nappina on mini helmiä.


Nämä askarteluhuovasta tehdyt Tildamaiset jutut ovat työllistäneet minut mukavasti tällä viikolla pariksi illaksi. Sydämet on kiinnitetty huopaan liimaharsolla. Tyynyihin tosin tein sydämiin lisäksi pienen pienet kiinnityspistot.

Näistä kirjoista inspiroituneena!

sunnuntai 7. syyskuuta 2008

Pieniä ostoksia


Löysin eilen ihania juttuja Porvoon Antiikki- ja keräilymessuilta. "Hopeinen" pillerirasia on Meksikolaista alpakkaa. Pariton korvakoru saa käsittelyn ja siitä kehkeytyy joskus jonkinlainen koriste-esine Helmiinaan.


Pieni kello oli pakko ostaa nukkikseen, koska kotoammekin löytyy sellainen. Taustalla koristeellinen pillerirasia avoinna.


Ostin kaksi vanhaa tyynynpäällistä. Olivat ihanan värisiä ja pehmoisia. Pieni tuunaus niihin on luvassa...


Tämän ihanan enkelin löysin sattumalta kesällä kirppikseltä. Se on ollut käsilaukkuni taskussa tähän päivään asti. Muistin sen eilen, kun näin messuilla ihanan hopeisen rintaneulan, jossa oli kaunis Madonnan kuva. En raskinut sitä korua ostaa ja hiukan se kyllä harmittaa. Koru oli niiiin kaunis!


Tämän enkelin takana lukee näin: " May your Angel always walk beside you". Ohessa vähän mittakaavaa kymmensenttisen muodossa. Enkeli-taulu sijoittunee joskus Helmiinaan.

maanantai 1. syyskuuta 2008

Materiaalia järjestykseen

Olen siivonnut ja järjestellyt askartelutarvikkeita. Kesän aikaan ostelin, keräsin ja vaihtelin tarvikkeita tulevaa silmällä pitäen. Kaikenlaista on kertynyt, ja nyt pitäisi niistä talven aikana saada jotain tehtyä... Tässä näytille jotain hankkimistani jutuista.


Kurkistus kangaslaatikkoon, päällä ihanat Tilda-kankaat! Seuraavana on vuorossa tilkkupeite nukkikseen vanhempien sängynpeitoksi. Suunnittelutyö parhaillaan menossa... Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty!

Lisää kankaita...


Kirpparilöytönä pitsinen tyynyliina


ja pannulappu. Hyvää materiaalia tai sitten käyttöön ihan 1:1 elämässä.



Ehkä tapeteiksi tai muuten askarteluun.



Ihania Tilda-kartonkeja.


Minitapetteja...

Vaihtaritapetteja kesälomareissulta, vilkutuksia Sarille!


Ruinattu tapettikirja...

Huonekalukankaita vaihtiksena.